om oss

Toten Kjøtt

om oss

Pølsemakeriet på Toten

Vi er et lite pølsemakeri på Toten som er lidenskapelig opptatt av å produsere tradisjonsprodukter. Et av disse produktene er medisterfarse, et veldig populært og etterspurt produkt langt ut over det området vi distribuerer til vanlig. Visste du at Toten Kjøtt faktisk er den produsenten som produserer mest farse i Norge! I tillegg produserer vi et stort utvalg av røkte og urøkte pølser, spekepølse og ulike stekte og kokte produkter. Våre medisterkaker ble under «NM i juleprodukter 2023» kåret til Norges beste! Medisterkaker er for oss ikke bare julemat, det er hverdagsmat!

Hele vårt sortimentet finner dere under fanen «produkter». Mange av våre produkter har høstet medaljer i NM kåringer helt siden første NM-kåring i 1996.

Vi er opptatt av at produktene skal smake godt og er ikke redd for å tilsette krydder. Salt derimot, er vi blitt mer forsiktige med. Vi har siden 2016 vært medlem av «Saltpartnerskapet». Det er en intensjonsavtale mellom helsemyndighetene og matbransjen om tilrettelegging av et sunnere kosthold. Avtalen har konkrete mål om et redusert inntak av salt og det har for oss resultert i 20% reduksjon av salt i våre produkter.

Vår visjon er - lokal matglede - og vi er opptatt av at våre produkter skal gi «mye god smak for pengene».

Spesialitet
Spesialitet
Nyt Norge
Nyt Norge
NM GULL
NM GULL
NM SØLV
NM SØLV
NM Bronse
NM Bronse
om oss

Kontakt oss

Spørsmål eller andre henvendelser? Send oss en melding!

  Kontaktinformasjon

   

  Epost: firmapost@totenkjott.no
  Telefon: +47 611 94 000

  Adresse:
  Gjestrumvegen 33
  2846 Bøverbru
  +47 611 94 000

  www.totenkjott.no

  Produksjon

  Kvalitet i fokus

  Vi er opptatt av kvalitet. Hver dag smaker vi på de produktene som produseres. Alle smaker og sier sin mening. Vi er opptatt av tilbakemelding og har stor takhøyde for å gi tilbakemelding internt. På den måten blir vi bedre, hver eneste dag.

  Kvalitet innbefatter også trivsel på jobb. Vi mener at fornøyde medarbeidere produserer bedre produkter, er mer oppmerksomme, samarbeidsvillige og effektive. Vi har lite gjennomtrekk av ansatte og alle som kommer på jobb hver eneste dag vet eksakt hva de skal gjøre og hva de må passe på. På den måten sikrer vi en god og effektiv produksjon. Blide og fornøyde ansatte er det mest verdifulle vi har, maskiner kan kjøpes for penger.

  produksjon_toten_kjott
  Produksjon

  Lokalprodusert

  Vi får ferskt kjøtt levert flere dager i uken fra et av Norges beste og mest moderne slakterier, Furuseth på Dal. Kort reisevei for dyrene til slakteriet og effektiv levering til oss er en viktig faktor for å få best mulig kvalitet på råvaren. God dyrevelferd er for oss avgjørende for at vi skal lage de gode produktene vi gjør hver dag!

  bg5 (Medium)
  ANSVAR OG BEVISSTHET

  Bærekraft og miljø

  FNs Bærekraftsmål
  Åpenhetsloven og aktsomhetsvurderinger
  Samfunnsansvar
  Matsvinn
  img

  Det enkleste og mest bærekraftige vi kan gjøre er å spise opp all maten som produseres. 1/3 av all maten som produseres i verden ender med å ikke bli spist. Matsvinn står for 8% av verdens klimagassutslipp. I 2019 ble det kastet mer enn 417 000 tonn spiselig mat i Norge, det tilsvarer ca 78 kg per innbygger.

  Det folk kaster mest er måltidsrester, deretter går det svært mye frukt og grønnsaker, samt brød og bakevarer i søpla.

   

  Våre tiltak

  Vi distribuerer våre varer direkte til butikk uten forsinkende mellomledd. Det betyr at varer som leveres i butikk gjerne er produsert dagen før og derfor har god holdbarhet sammenlignet med varer som sendes via grossistlager

  Våre varer bestilles i stk (F-pak) og ikke i krt (D-pak). Det betyr at volumet kan justeres fra butikk til butikk slik at butikken ikke trenger å bestille mer enn de behøver.

  Emballasje
  img

  Vi ønsker å benytte så lite emballasje som mulig og unngår unødvendig bruk av tilleggsemballasje som kun har reklameverdi. Våre emballasje skal oppfattes ren og oversiktlig. Vi gjemmer ikke bort produktene bak foliert film med "fancy" bilde av produktet utenpå. Plastemballasjen som inneholder carbonblack farge fases ut i løpet av våren og alle våre pakker vil etterhvert kun bestå av blank plast. Vi jobber med å kun benytte plast i monomateriale noe som igjen vil gjøre all emballasjen 100% resirkulerbar.

  Vi har jobbet mye med reduksjon av plast. Fra 2020 til 2021 har vi redusert vår forbruk av plast med 17%.

  Dyrevelferd
  img

  God dyrehelse og friske dyr betyr mindre bruk av antibiotika. Norge har det laveste forbruket av antibiotika i husdyrproduksjonen sammenlignet med andre europeiske land. Vi benytter kun norske råvarer og våre produkter er merket med "Nyt Norge" logoen fra Matmerk.

  Vi er en lokalmatprodusent og vår visjon er "lokal matglede". Kjøttet vi benytter i vår produksjon kommer fra gårder rundt Mjøsa og slakteriet vi får råvarene fra holder til på Dal ved Eidsvoll. Det betyr at vår verdikjede er veldig lokal - kort avstand fra bonde til slakteri og videre til vårt produksjonslokale. Vi ønsker ikke å benytte råvare fra dyr som har blitt fraktet lange avstander for å slaktes, for så i etterkant bli sendt til oss som produksjonskjøtt. Vi har tro på at verdiskapningen skal skje så lokalt det er mulig å få til.

  Distribusjon
  img

  Vi distribuerer direkte til butikker på Østlandet, noe som gir mest mulig kortreis mat. Ingen omveier via grossistlager. Bilene fylles opp og vi sørger for en god og effektiv logistikk. Vi er opptatt av god oppfølging og har høyt fokus på at butikkene aldri skal stå tomme for våre varer.

  Hvis noen av de store produsentene ikke klarer å levere til butikk som avtalt hjelper vi ofte til slik at butikkene kan tilby våre produkter istedenfor. Det er bra for butikken og kundene!

  Table Reservation

  Feil: Kontaktskjema ble ikke funnet.